De Vereniging Het Spinozahuis beheert en onderhoudt het ruim drie eeuwen oude cultuurmonument in Rijnsburg, het Spinoza museum. Zij doet dat uitsluitend uit eigen middelen.

Iedereen kan deze doelstelling steunen door lid te worden. De contributie bedraagt minimaal 45 euro per jaar (dit is vastgesteld voor 2021 en 2022 omwille van door Corona veroorzaakte tekorten in 2020 en een reservering voor het 125-jarig jubileumcongres in 2022. Normaal bedraagt de contributie 30 euro). Voor studenten bedraagt de contributie 15 euro. Het rekeningnummer van de Vereniging Het Spinozahuis is: 
      IBAN NL11 INGB 0000 5303 15
      BIC  INGBNL2A

De Vereniging organiseert lezingen en studiebijeenkomsten over Spinoza, bij voorbeeld. In de winter: vier studiedagen in het Spinoza Lyceum Amsterdam. In de lente: twee academische lezingen rondom de algemene ledenvergadering. In de zomer: een studieweek in het Woodbrooke hotel in Barchem over een thematisch onderwerp. In de herfst: een manifestatie voor studenten wijsbegeerte.

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de Vereniging een leerstoel Spinoza-studies ingesteld. Deze leerstoel wordt bekleed door dr. Henri Krop.Ja, ik steun de VHS en word lid:

    Velden gemarkeerd met (*) zijn verplicht.

    StudentGewoon