Bibliotheek van Spinoza

In het Spinoza museum vindt u de gereconstrueerde bibliotheek van Spinoza. U kunt een  document van deze  bibliotheek downloaden, pdf file ca. 20 mb. "De boeken van Spinoza. Samengesteld door Jacob van Sluis & Tonnis Musschenga. April 2009. © Bibliotheek der Rijksuniversiteit Groningen & Haags Gemeentearchief, Den Haag "


Ethica

Een vertaling van de Ethica (zedenkunde) door Dionijs Burger, maakt ook  deel uit van de museumcollectie. De online versie Ethica  "de Ethica vertaling door Dionijs Burger".

De vertaling is ook als pdf te downloaden. Per geprint A4 vind je daarin drie gedigitaliseerde pagina's met handschrift. In totaal 166 pagina's.


Tractatus Politicus (Staatkundig Vertoog)

Spinoza sterft op 21 februari 1677. In november van dat jaar verschijnen, door toedoen van zijn vrienden, zijn Opera posthuma (Nagelate geschriften). Ze omvatten o.a. de Ethica en de onvoltooid gebleven Tractatus politicus (Staatkundig Vertoog). De Opera posthuma is te bezichtigen in het museum.

Enkele hoofdstukken uit W. Meijers vertaling van de Tractatus Politicus (Staatkundig Vertoog) zijn gescand en in tekst omgezet. Staatkundig Vertoog

 

Terug naar Home Page

 

 

 

 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.