Tussen september 1669 en februari 1671 is Spinoza naar Den Haag verhuisd. Hier voltooide hij zijn Ethica en schreef hij zijn Politiek Traktaat. In de leeszaal aan de Paviljoensgracht 72-74 kan men 1500 boeken over Spinoza raadplegen. Ook staan er de boeken van Spinoza zelf, in de talen waarin deze zijn verschenen. Meer informatie: domus@spinozahuis.nl.

In 2020 is de Domus in Den Haag door de Stichting Domus Spinozana Foundation gekocht van Monumentenfonds Den Haag. De Vereniging Het Spinozahuis werkt nauw samen met de nieuwe eigenaar en heeft via een huurderovereenkomst geregeld dat zij een deel van het pand mogen gebruiken, onder meer als leeszaal.

Domus Spinozana
Studiezaal en bibliotheek Spinozahuis
Paviljoensgracht 72-74
2512 BR Den Haag
Openingstijden; maandag van 14.00 -16.00 uur en op afspraak: domus@spinozahuis.nl

Den Haag

U bereikt het Spinozahuis in Den Haag :

Over de weg (Google maps):
Op de A13, na het Prins Clausplein, neemt u de 2e afslag. Sla bij stoplicht links. Rijdt rechtdoor en passeer twee stoplichten, tot u rechts de parkeergarage Veerkaden ziet. Parkeer daar uw auto.
Wandel naar de Veerkade en ga rechtsaf. Na 200 meter stuit u op de Paviljoensgracht..

Per openbaar vervoer. (10 minuten lopen vanaf Station Den Haag HS)
Station HS Den Haag. Neem de uitgang centrum. Loop rechtdoor over de Stationsweg tot en met de 2e brug. Sla linksaf. Na 300 meter bereikt u de Paviljoensgracht.