Spinoza museum buitenlands bezoek

De belangstelling van buitenlandse museumbezoekers neemt toe.  Begin mei zijn de teksten van de museumobjecten aangevuld met teksten in de Engelse taal. Ook de levensloop van Spinoza, een schema in de gang van het museum, is vervangen door een tweetalige levensloop. De informatie op de website is beschikbaar in de Engelse, Duitse, Franse, Italiaanse, Spaanse en Portugese taal. Afgelopen maanden is begonnen deze informatie aan te passen. Inmiddels zijn de Engelse en Duitse pagina’s bijgewerkt. Komende maand volgen de resterende talen.

Eind juni was het Spinoza museum een middag gesloten in verband met een internationale filmopname.  Het betreft een educatief en wetenschappelijk tv programma: Cosmos – Possible worlds. In deze serie komen ook belangrijke historische personen zoals Spinoza en Huygens aan bod. Begin volgend jaar wordt deze serie uitgezonden.

Maar ook werden wij een paar weken geleden verrast door een reporter van de Deutschlandfunk Kultur, een onderdeel van Deutschlandradio. In het programma Philosophische Orte genaamd ‘Orte des Denkes’ is het volgende te lezen: “….Auf die athenische ‘Pnyx’, die Wiege der Demokratie, zu Spinozas Wohnhaus in Rijnsburg….”. Op 30 september om 13.05 uur wordt dit uitgezonden. 13:05 Uhr Sein und Streit. Klik op:  Philosophische Orte.  Na de uitzending blijft het nog 6 maanden beschikbaar.