Ook de beeldende kunst verdiept zich in Spinoza

Niet alleen het toneel heeft zich dit jaar in Spinoza verdiept. De filosoof inspireert in 2019 ook de beeldende kunstenaars.

Vandaag schonk de kunstenares  Erszébet Baerveldt ons een foto van haar beeld Spinoza. Het beeld zelf bevindt zich in de bedrijfscollectie van Achmea. De Vereniging Het Spinozahuis gaat eventueel Achmea benaderen om dit beeld te schenken voor een Spinozabeelden-collectie in de Paviljoensgracht 72-74 in Den Haag.

Morgen wordt in Amsterdam de tentoonstelling Spinoza: Marrano of Reason geopend in de  Amstelkerk in Amsterdam, waarvoor binnenlandse en buitenlandse kunstenaars een schilderij hebben ingeleverd. Zie het blog van Stan Verdult: https://bdespinoza.blogspot.com. Deze expositie gaat daarna naar Siena.

Binnenkort wordt in Den Haag de tentoonstelling Spinoza geopend in de voormalige Amerikaanse ambassade. Ook hiervoor zijn binnen- en buitenlandse kunstenaars uitgenodigd een werk te maken. Dat zal de de grootste beeldende kunstmanifestatie over Spinoza worden van 2019, met een compleet bijprogramma. (Verder nieuws volgt).