Agenda

 

Wel de huidige maand! De uitgangsdatum blijft daarom:"01-05-2016".

mei

4 mei, Parijs: Frédéric Lordon spreekt over 'Structures et affects des corps politiques'

Op woensdag 4 mei spreekt Frédéric Lordon op het internationaal Spinoza-Séminaire De actualiteit van Spinoza, recente interpretaties en publicaties, dat Chantal Jaquet elk jaar organiseert op de Université Sorbonne I in Parijs.
Hij zal spreken over zijn nieuwe boek: Structures et affects des corps politiques', Paris, La Fabrique, 2015.
Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Woensdag 04 mei 2016
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Plaats: Salle Halbwachs, ecalier C, 1e étage droite, Rue de la Sorbonne 17, 75005 Paris.

5 mei, Oosterbeek: Dave Nachmanoff lanceert album 'Spinoza's Dream'

Op donderdag 5 mei worden in het Filmhuis Oosterbeek het album (cd/foto's) en een video (20 minuten) Spinoza's Dream van Dave Nachmanoff (USA) gepresenteerd en vertoond. Na de film geeft filosoof en singer-songwriter Dave Nachmanoff een concert.
Dave Nachmanoff is een veelvuldig bekroond Noord-Amerikaanse singer-songwriter, gitarist, multi-instrumentalist en filosoof. Dave heeft een groep fanatieke fans voor zich gewonnen en treedt regelmatig in de Verenigde Staten op. Daarbuiten gaat hij op tournee als begeleidend gitarist van Al Stewart. Hij maakte afgelopen jaar het album Spinoza’s Dream.
Entree: 15€        reserveren@filmhuisoosterbeek.nl
Meer informatie: http://www.filmhuisoosterbeek.nl

Donderdag 05 mei 2016
Tijd: 20:00 - uur
Plaats: Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, 6862DL, Oosterbeek, tel. 06-53371102 (niet voor reserveren)

17 mei, Parijs: Atelier de lecture Spinoza (7)

Ook dit jaar organiseren de Spinoza-promovendi van Chantal Jaquet aan de Sorbonne weer bijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk zijn. Het doel van deze bijeenkomsten is om bepaalde teksten van Spinoza te ontdekken of her-ontdekken, door het actief lezen en problematiseren van deze teksten. Welke teksten dat zijn wordt in elke bijeenkomst voor de volgende keer vastgesteld en tevoren ook aan anderen bekend gemaakt.
De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk en de te bespreken tekst wordt ook ter plekke ter beschikking gesteld.
Informatie bij de contactpersoon Nicolas Bouteloup:
Nicolas.bouteloup@gmail.com

Dinsdag 17 mei 2016
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Plaats: Salle Lalande, escalier C, 1er étage, 17 Rue de Sorbonne, Paris

19 mei, Parijs: Bruno Latour spreekt over Spinoza

Op donderdag 19 mei spreekt Bruno Latour op het Séminaire International et Interdisciplinaire de Recherches Spinozistes, dat Charles Ramond elk jaar organiseert op de Universiteit Paris 8 (St. Denis). Bruno Latour zal spreken over 'Portrait de Spinoza en co-enquêteur du projet sur les modes d'existence (EME)'.
Deze lezingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk.
Meer info: http://www.llcp.univ-paris8.fr/

Donderdag 19 mei 2016
Tijd: 18:00 - 20:00 uur
Plaats: Salle C008, RDC bât. C, Université Paris 8, St. Denis

31 mei, Parijs: studiemiddag: Spinoza en Vygotski over de affecten

Vrijdag 29 januari vond in Parijs de eerste van drie bijeenkomsten plaats over een confrontatie van Spinoza's filosofie en de psychologie van Vygotski. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Yves Clot, Livia Scheller en Pascal Sévérac.
De eerste bijeenkomst was gewijd aan een tekst van Yves Clot: 'Se changer les idées? Affects, émotions, sentiments', die werd gepresenteerd en becommentarieerd door Pascal Sévérac. Deze tekst kan nog worden opgevraagd bij Pascal Séverac: pseverac@yahoo.fr
Het thema van de tweede bijeenkomst op vrijdagmiddag 15 maart was 'L'Éducation comme éthique'. Ook deze tekst van Pascal Sévérac kan nog worden opgevraagd. De derde en laatste bijeenkomst is op dinsdagmiddag 31 mei. Het thema wordt nog bekend gemaakt.

Dinsdag 31 mei 2016
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Plaats: Zaal 49, CNAM, Rue Gay -Lussac 41, Parijs

Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.