Agenda

 

Wel de huidige maand! De uitgangsdatum blijft daarom:"01-08-2015".

augustus

2 t/m 8 augustus, St. Etienne des Sorts: Spinoza's praktische filosofie

Van zondag 2 t/m zaterdag 8 augustus vindt in het Centre Erasme in zuid-Frankrijk (25 km. van Avignon) een cursusweek plaats waarin Spinoza's praktische filosofie wordt behandeld aan de hand van het samen lezen en bespreken van de Ethica. Begeleiding: Miriam van Reijen.
Het Centre Erasme is al bijna 20 jaar een aangename verblijfplaats waar Nederlandse en Vlaamse filosofen in de zomer cursussen van een week geven aan kleine groepen.
Meer informatie en aanmelding bij de eigenaar van het Centre, filosoof Harry Willemsen, via de website: http://www.centre-erasme.nl, of per email: h.willemsen8@chello.nl

Zondag 02 augustus 2015
Plaats: Centre Erasme, Rue de la libertÚ, 30200, St. Etienne des Sorts, Provence, Frankrijk. Tel.0033 466 790575/0033 6 33769453 Het Centre is ook goed te bereiken met de TGV naar Avignon, waar u wordt opgehaald.

9 augustus, vanaf Amsterdam: Excursie 'In de voetsporen van Spinoza'

De gids Jossi Efrat, geboren in de Amsterdamse Spinozastraat, woonde als kind op een paar honderd meter afstand van Spinoza's ouderlijk huis. De excursie begint te voet op de plaatsen waar ook Spinoza heeft verbleven. Aan de hand van 17e en 18e eeuwse plaatjes zal men zich een voorstelling kunnen maken hoe het er toen uitzag, door deze tekeningen te vergelijken met de gebouwen en het straatbeeld van nu. De deelnemers zullen kopieën van deze plaatjes ontvangen.
Na Amsterdam bezoekt men met eigen auto (meerijden is mogelijk) de joodse begraafplaats in Ouderkerk a/d Amstel, Voorburg (o.a. Hofwijck), het museum Het Spinozahuis in Rijnsburg en een paar plaatsen in Den Haag.
Kosten: €20,- pp.; excl. entreegeld Portugese synagoge en museum Het Spinozahuis (beide zijn met museumjaarkaart gratis). Het museum Het Spinozahuis is ook gratis voor leden van de Vereniging Het Spinozahuis en jongeren tot 16 jaar.
Dezelfde excursie wordt ook op zondag 6 september aangeboden.
Meer informatie en aanmelding: jossiefrat@hotmail.com /06-12205889

Zondag 09 augustus 2015
Tijd: 10:00 - 18:30 uur
Plaats: Start: bij de ingang van de grote Portugese synagoge, Mr. Visserplein (Jonas Daniel Meijerplein), Amsterdam (metro: Waterlooplein)

Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.